top of page

להכניס סוס ים למטבח


בשנים האחרונות, ככל שהמודעות הסביבתית מתחזקת, כולנו הופכים למומחי מיחזור.

מיחזוריות, קרטוניות ופחי מיחזור בכל צבעי הקשת (הכתומים, סגולים, כחולים, אפורים, וירוקים) פזורים תחת כל עץ רענן.

הפרדת פסולת הפכה מזמן לעניין של שגרה עבורנו, בין אם מתוך רצון כן לשמור על איכות הסביבה ובין אם מפני החשש שצוות לוחמים מיומן יפרוץ אלינו הביתה בשעת ארוחת הערב.

הבעיה בהפרדת הפסולת הביתי: השטח שהיא תופסת עד לרגע שתלקח למחזורית הקרובה. (שקיות תלויות על ידית דלת הכניסה, ארגז קרטוני חלב, שקית של שקיות ועוד חוויות מטבח מוצלחות אחרות שראינו בבתים שנכנסנו אליהם... חלילה שלא אצלנו בבית)

(כמובן שאצלנו גם אין ערימת כביסה בסלון, המחכה לקיפול ולפוסט אחר שידבר על איך לפתור גם אותה).

חברת Tricheco (סוס-ים או ניבתן באיטלקית) מציעה פתרון המאפשר לצמצם את נפח הפסולת עד כ 80% מנפחו המקורי. מדובר בסוג של "מגרסה" מתקדמת שמטפלת במגוון חומרים: פלסטיק, אלומיניום, זכוכית, קרטון ופסולת אורגנית. החברה מציעה דגם קטן המתאים לשימוש בבתים פרטים, סירות וקראוונים ודגם גדול יותר המתאים למוסדות, מסעדות, מלונות ומטבחים תעשייתיים.

בינינו, המגרסה עצמה לא ממש קומפקטית וגוזלת שטח נאה מהמטבח. אבל, חוסכת לנו הורדות זבל, חוסכת לעולם קצת נפח של אשפה ולבסוף היא כנראה עוד תתפתח ותהיה מצרך ביתי נדרש.

עד אז, יש לנו את ההזדמנות לרדת במדרגות עם הזבל 3 פעמים ביום (כל פעם לפח בצבע אחר) ולשרוף קלוריות וגם זה משהו...

לטובת דוברי האיטלקית ביננו המעוניינים להרחיב בנושא מצורף סרטון נוסף.

44 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page