צילום פרוייקט: שירן כרמל

לחזור לעיר

בני הזוג, בשנות ה-60 לחייהם, הורים לארבע בנות וסבים לנכדים, גרו את כל חייהם הבוגרים בבית פרטי בן 300 מ"ר, בישוב קהילתי בהרי ירושלים.

כאשר עזבו הבנות את הבית ועברו למרכז, החליטו לעבור בעקבותיהן ורכשו דירה במתחם מגורים חדש בתל אביב, היכן שהיה בעבר השוק הסיטונאי

והיום שכונת מגדלים וקניון. 

הם ביקשו שהדירה החדשה, 126 מ"ר,  תיהיה דף חדש וחלק, שמתאים לזוג מתבגר, עם ילדים ונכדים שבאים לבקר בסופי שבוע, בחגים ובחופשים.

מביתם הישן הם לא הביאו כלום ורצו את הכל לקנות חדש, שיתאים במדויק לקו העכשווי, הנקי והלא עמוס שביקשו לאפיין בו את ביתם החדש.

מבחינת פרוגרמה הם ביקשו אזור אירוח גדול ונח. עם מטבח גדול ששניהם יוכלו לעבוד בו ביחד, שיהיה בקשר עם הסלון אבל לא חלק ממנו וושיהיה מספיק מקום לשולחן אוכל יומיומי שיכול להפתח בנוחות ולהכיל את כל המשפחה המורחבת.

הם ביקשו שתהיה הפרדה ברורה בין אזור האירוח לאיזור החדרים הפרטי. שיהיו שתי פינות עבודה- אחת לאישה שעובדת מהבית והשניה לבעל שמנהל את ענייני הבית, יחידת הורים מרווחת עם חדר רחצה שקוף ושני חדרי אירוח עם חדר רחצה לאורחים.

המטבח נמצא עם הכניסה לדירה. זהו מטבח מתפקד, שמבשלים בו ועורכים ארוחות למשפחה המורחבת.

עם זאת הוא גם במרכז החלל וצריך להיות פרזנטטיבי.

הלבן נבחר על מנת לתת קונטרה לקובייה השחורה של הסלון, ומשטחי העבודה הם כהים על מנת לייצר בכל זאת קשר צבעוני בין האלמנטים העיקריים בחלל. את גב משטח העבודה  חיפינו בצבע עמיד באותו גוון כמו משטח האבן. מתקבל הרושם שמשטח העבודה מתקפל ועולה על הקיר, ונוצר בעלות נמוכה מראה מכובד שהוא פחות "מטבחי". באזור 'המלוכלך' של הכיריים יש גב נירוסטה שהוא חלק אינטגרלי משואב האדים שמעליו. כך נוצרת קומפוזיציה נעימה בין החומרים, בעלת משמעות שימושית גם.

פינת עבודה  קטנה עבור הבעל, בפינה נסתרת בסלון, מאפשרת להסתיר את הניירת ובו בזמן להיות בקשר עיין עם החלל המרכזי.

שולחן אוכל עגול משמש לארוחות יומיומיות. ההרחבות שלו מצויות בתוך ארון המטבח, נשלפות בעת הצורך להגדלתו. הכיסאות מאוחסנים בארון השחור הגדול במרכז החלל, בתא מיוחד שנעשה על פי גודלם.

הנוף הנשקף מקומה 16 הוא הבונוס שהגיע עם הדירה.

קוביית העץ השחורה מתפקדת כאזור אחסן מכל שלושת צדיה. בכניסה- היא מיועדת לתלייתתיקים ומעילים, בפאה הראשית היא מחביאה, מזוודות, כיסאות ושאר חפצים ביתיים שנדרשים לשימוש יומיומי. בחלקה הפנימי במסדרון, היא מאחסנת את כל מערכות האודיו וידיאו של הדירה.

מאחורי הקופסא מסתתר המסדרון שמוביל לחדרים. כשדלת הקופסא סגורה נוצר קיר אטום שמייצר הפרדה מוחלטת בין האזור הפרטי לציבורי.

יחידת ההורים, אינה גדולה ולמרות זאת יש בה קיר ארונות ארוך לאורכו. הארון מקשר בין חלל השינה לחדר הרחצה השקוף שנמצא בהמשכו, הוא מופרד באמצעות קיר זכוכית, אטומה בחלקה התחתון ושקופה מעל, שמעבירה שפע של אור משני החלונות גם אל אזור השינה. 

חדר הרחצה ממשיך באותה צבעוניות וחומריות כמו אזור השינה, כולל הפרקט שנכנס לתוכו ומגיע עד לאגנית הקוריאן הלבנה של המקלחת. השימוש הלא טרוויאלי בפרקט בחדר הרחצה מייצר המשכיות של החלל ותפיסה שלו כיחידה אחת עם אזורי שימוש שונים.

להתקלח עם נוף תל אביבי ברקע.

ובהרגשה של חלל ממשיך ואוורירי.

קיר אחד - עבודה, קיר שני- אירוח.

בחדר העבודה של בעלת הבית שולחן גדול לכל אורך החדר ואחסון משני צדיו. יחידת מגירות על גלגלים בסוף הקיר מאפשרת גמישות ושינוי החלל עם השתנות הצרכים. על הקיר המקביל ארון אחסון  גדול מכיל גם מיטת קומותיים לנכדים.

ביום יום זה ארון לבן ונקי ובפעולה פשוטה הוא נפתח והופך לחדר שינה קומפקטי.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon

XS Architecture | Info@Xs-Arch.com

(+972) 77.5456012 | Yehudit 7. Tel-Aviv. Israel
 

Copyright © 2019 Studio XS for compact design & Architects Ofer Rossmann, Rony Avitzour. All rights reserved

השם, הלוגו ומדד הקומפקטיות הינם סימנים מסחריים של סטודיו XS לתכנון קומפקטי ושל אדריכלים עופר רוסמן ורוני אביצור. וכל הזכויות בתמונות, בגרפיקה ובתוכן האתר שייכות להם בלבד