שמתם לב שכמעט כל הדירות הקטנות לבנות? 

זה כנראה קשור לאותה (מיס)קונספציה ששחור מרזה ולבן...מגדיל? בדירה הזו החלטנו ללכת על צבע חזק ודומיננטי, שחור. ספרייה ענקית ורהיט כניסה מחופים פורניר שחור מלווים את הדירה לאורכה ומייצרים אווירה מעונבת. מיקומה של הדירה בבניין לשימור במרכז תל אביב וגובהה הרב גם הם תורמים את חלקם לאותה תחושה חגיגית. זוג קרייריסטים וכלבה אחת מתגוררים פה ב-44 מ"ר שמנוצלים עד הקצה.

כהה ובהיר, קל וכבד, פשוט ומורכב, מודרני ומסורתי...

כל אלה יושבים זה ליד זה בדירה אחת, לאדם אחד, במגדל בתל אביב.

כחול

אם הבית הוא השתקפות של מי שחי בו, מוזר קצת שהוא כל כך מושפע מטרנדים ואופנות. עוד יותר מוזר שלנו, הישראלי, שאנחנו כל כך חמים, פתוחים, ים תיכוניים , יש פחד מצבע. רובנו בוחרים בבתים לבנים, בבגדים שחורים, במעט מאוד חומר ועוד פחות צבע. המשפחה הזו עשתה את זה לגמרי אחרת והכניסה לבית את הצבע והחומר.

בני זוג שילדיהם עזבו את הקן ביקשו לעבור לגור בעיר. הם השאירו מאחוריהם שנים ארוכות בבית פרטי רחב-ידיים בפרוורים והחליטו לעבור לגור בדירת 50 מ"ר במגדל ותיק על כביש סואן ברמת גן, מתוך מטרה לחיות בחלל קומפקטי – שיאפשר להם את מרב הפעולות היומיומיות הייחודיות להם – באזור עירוני תוסס.

האתגר שהלקוחה הציבה בפנינו לא השתמע לשתי פנים: בביתה בכפר ישנו ארון בגדים ברוחב 7 מטר ונדרשנו ליצור מרחב אחסון דומה גם בדירה הקומפקטית. איך מאחסנים תכולת בית פרטי מרווח, שנאגרה על פני שנים ארוכות, בדירה בת 50 מ"ר?

עם האתגר הזה יצאנו לדרך.

דירה ארוכה מאוד וצרה (93 מ"ר המחולקים ל-4.50 מטר רוחב ו-20 מטר אורך) בבניין לשימור על שדרות רוטשילד,

לקוחות פתוחים ומעזים ואתגר מרתק: חדר לכל אחד משלושת הילדים, 2 חדרי רחצה ואזור מגורים נעים ומרווח. 

נקודת המוצא הייתה לא שגרתית: חדרי הילדים אמורים להיות פונקציונליים ופשוטים ולאפשר מרחב מחייה בשטחים הציבוריים.

הפתרון היה מפתיע וגם כמה מחשבות לא שגרתיות שבדרך.

דירות חדשות בפרוייקטים קבלניים כמעט אף פעם לא "מצטלמות טוב": משהו בחדש הזה, בנוף מהחלון ובפרטי הפרוייקטים האלה איכשהו מוריד מיופיה של הדירה. לכן כל כך נהננו מהדירה הזו, מההתחלה היה ברור שיש פה אהבה גדולה. 

זוג לקוחות מקסימים, קבלן שהפתיע בפרטים יפים ונגר שהפך את התוכניות למציאות מרהיבה.

גן על הגג

דירת גג בצפון תל אביב לימדה אותנו שאפשר להיכנס לדירה בקומה תחתונה ולעבור לאזור הציבורי בקומה השנייה. 

כשנתקלנו בדירה לראשונה, ראינו דירה סטנדרטית מאוד, ארוכה וחשוכה. מתוכה בקע גרם מדרגות צר וצפוף שדרכו עלינו לקומה שנייה. בקומה השנייה היו שני חדרים נוספים ו...גג.

גג נפלא ומואר, כזה שמשקיף על גגות העיר. כזה שחשבנו לשתף עד כמה שניתן בחוויית המגורים בדירה...

השלם את החסר

דיירים מבוגרים יחסית, כנראה תושבי חוץ. יש להם ילדים אבל הם כבר בוגרים וגרים מחוץ לבית. 

הילדים באים לבקר את הוריהם כל תקופה ונשארים לישון.  הם לא מבשלים המון אבל מעוניינים במטבח נוח וזמין.

חשוב להם להרגיש שהבית מפנק ונוח. מקום להירגע בו מהעיר שמסביב. הם מדמיינים מרפסת. מקום נעים לשתות את הקפה של הבוקר. אהה כמובן...ושיראה fine עם שיק של חו"ל.

זו הפרוגרמה שניסחנו עם הלקוחה שלנו שרכשה את הדירה להשקעה. נקודת המוצא שהייתה לחלוטין דמיונית הפכה לנתון ואת הדייר דמיינו כאילו היה בשר ודם. לכן לא התפלאנו שרוכשי הדירה לבסוף התאימו באופן מושלם לפרופיל.

טקסים של יומיום

להתקלח בחלל ענק רטוב ולא בעוד מקלחון

לשטוף פנים בבוקר מול חלון ענק

לכבס בחלל ייעודי עם מרחב לקיפול, עם אור טבעי ומרחב

לעבוד תוך צפייה בטלוויזיה, במרחב הציבורי של הבית

חדר שינה שאינו מוקף ארבעה קירות אלא פתוח אל הבית ויוצר תחושת מרחבלבשל על משטח ענק עם נוף החוצה

כל אלה היוו נקודת מוצא לתכנון דירת 60 מ"ר במרכז תל אביב

בית הפסנתרן

דירה במבנה לשימור בתל אביב. בית לפסנתרן בחסד אוהב לארח חברים ואפילו לערבי נגינה. האתגר- לייצר חלל אירוח גמיש שנותן מקום למגוון פעילויות אירוח ונגינה משותפת.

83 מ"ר בצפון הישן.

קומה 3 עם נוף תל אביבי למרחקים.

אבא אחד ובן אחד

בבית שמתאים בדיוק עבורם.

 

 

 

 

 

הדופלקס, בפרוייקט בלו, על חוף הים בקצה הצפוני של תל אביב, נקנה למטרת השקעה. 

לאחר בחינת התוכניות ברור היה שחייבים לשנות על מנת להתאים את הדירה ללקוח הפוטנציאלי. 

הפיכת חדרי השינה הקטנים בקומה השניה ליחידות דיור מרווחות ובעלות שרותים צמודים,

יצירת מטבח רחב ידיים ואיזור אכילה המאפשר אירוח,

יצירת מקום להניח את צרור המפתחות, המעילים והדואר בכניסה לבית והפיכת גרם המדרגות לאלמנט עיצובי ופרקטי גם יחד

הדייר בדירה זו אוהב לארח: 

הוא מארגן מסיבות, ארוחות ערב גדולות ומפגשים חברתיים.

האתגר בפרוייקט היה לתכנן עבורו דירה מעונבת ורשמית ועם זאת חיה ונושמת, יומיומית ומאפשרת.

 

 

 

 

 

​תכנון דירה קומפקטית במיוחד עבור משפחה בת 4 נפשות. 

שטח הדירה: 65 מ"ר



הדיירים גרו בדירה הזו מזה שנים רבות.

כשהגיע הרגע להחליט האם לקנות דירה חדשה או לתכנן מחדש את דירתם הישנה- הם החליטו להשקיע בביתם ולייצר בו את חלומם. 

אנחנו נרתמנו למשימה וביקשנו מהם להעיז לחלום...

משרד ביתי מייצר שאלות רבות: מידת הפתיחה כלפי הבית, האם יש צורך בקבלת קהל? האם תמיד החלל ישמש כמשרד או שצריך למצוא שימושיות אחרת עתידית למשרד? מידת הקירבה לחללים השונים בבית...

 

שאלות אלו מייצרות פרוגרמות שונות וכתוצאה מכך צורות שונות למשרד. במקרה זה, המשרד הוא חלק בלתי נפרד מהבית, אינו מקבל קהל ומאחר והדירה אינה גדולה , בעתיד ייתכן שהמשרד יהפוך לאחד מחדרי הילדים. לשם כך הבית תוכנן בשתי חלופות המתאימות לגדילת התא המשפחתי.

Please reload

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon

XS Architecture | Info@Xs-Arch.com

(+972) 77.5456012 | Ben Avigdor 26 St  4th floor. Tel-Aviv. Israel
 

Copyright © 2020 Studio XS for compact design & Architects Ofer Rossmann, Rony Avitzour. All rights reserved

השם, הלוגו ומדד הקומפקטיות הינם סימנים מסחריים של סטודיו XS לתכנון קומפקטי ושל אדריכלים עופר רוסמן ורוני אביצור. וכל הזכויות בתמונות, בגרפיקה ובתוכן האתר שייכות להם בלבד