1.jpeg

צילום פרוייקט: עמית גושר

המשרד של עורך הדין יפתח חנן נמצא בבניין גבוה ישן ליד בית ציוני אמריקה שבתל אביב. יפתח חנן- המשרד, הוא בעל תדמית רצינית ורשמית העוסק באשרות עבודה למומחים זרים מחו"ל. יפתח חנן- האדם, לעומת זאת, הוא בחור בגובה העיניים שמגיע לעבודה עם ג׳ינס וטי-שירט וממש לא נופל לסטריאוטיפ המעונב וחמור הסבר של עורכי דין.

רצינו שהעיצוב יכיל בתוכו את שתי הישויות האלה ויבטא רשמיות ויוקרה מצד אחד, אך גם פשטות ואורבניות כיפית מהצד השני.

8.jpeg

כשקיבלנו את התכניות המקוריות של המשרד ראינו שחסרה פונקציה של חלל משותף לאכילה, ישיבות והרמת כוסית. יפתח היה שבע רצון מהתכנית המקורית אך הבנו שהסיפור של המשרד דורש יותר. החלטנו לאתגר את עצמנו ולנסות בכל זאת להשיג את החלל הנוסף. התנאי? לא מוותרים על נוחות ורווחה בשאר החדרים.

חדר הישיבות הוא המשך של חלל ההמתנה ומשמש גם לארוחות צהריים של הצוות או מפלט לשיחת טלפון רועשת. 

4.jpeg
9.jpeg
18.jpeg

לפינת ההמתנה בחרנו את מערכת הישיבה היפיפיה והקומפקטית של ארקו קולקשן (כיכבה באינסטגרם שלנו בפינת ה״מוצר קומפקטי״).

התמונות מעל מערכת הישיבה נבחרו בגלריית 1:135 הנהדרת, כמו גם התמונות בשאר הפרויקט. עמדת הקבלה משלבת לוחות במבוק מחורצים ולוח CDF שחור המהווה רקע ללוגו המשרד. מאחוריה - ארון אחסון שמנצל את כל אורך הקיר ורעיונית ממשיך לחלל העבודה.

7.jpeg
5.jpeg
6.jpeg

כמו בהרבה בנייני משרדים ישנים, התקרות נמוכות ותוכננו להכיל מערכות טכניות שמתחתן תקרה אקוסטית. חשיפת התקרה הישנה גילתה את קורות הבטון הדרוך שהסתתר מתחת ואין-סוף מחברים גסים.

כדי "להחיות את התקרה "העייפה" היא נוקתה לחלוטין ונצבעה בסילר שקוף שהוסיף לה ברק קל ועומק לצבע הדהוי.

11.jpeg

אל החלל המרכזי פונה מחיצה מזוגגת בעלת רצף דלתות - שרצינו להכניס בה מקצב שקוף-אטום.

במקום דלתות זהות, בחרנו פעם בדלת שקופה ופעם בדלת אטומה (המאפשרת לחדר הפינתי מעבר אור ואוויר לכיוון חלל המרכזי).

חזית עם תוכנית V.jpg
10.jpeg

למשרד שתי מחלקות: דרכוני חו״ל ואשרות עבודה. כל אחת מהן קיבלה חלל פרטי משלה.

בתקרות שולבו אריחים אקוסטיים כשגופי התאורה משובצים במרווחים ביניהם. התקרה החשופה מעל והמערכות נצבעו בשחור כדי שיבלעו כרקע.

2.jpeg
14.jpeg

גם כאן התמונות של גלריית 1:135 שנותנות אווירה אורבנית ומרעננת. כל חדר קיבל זהות צבעונית משלו. לכל זוג עמדות יש מקום אחסון עם אדניות הידרופוניות המביאות תחושה נעימה וחיה, ומקלות על התחזוק של צמחי הפוטוס המאוד עמידים מלכתחילה.

12.jpeg
13.jpeg

החדר של יפתח ממשיך את הקו העיצובי של שאר המשרד - הבמבוק המחורץ והנגרות (CDF) השחורה. קירות המשרד שלו שקופים ומשדרים פתיחות ושקיפות לעובדים וללקוחות. למרות שרוב הזמן יפתח נאמן לג׳ינס והטי-שירט מדי פעם הוא נדרש לפגישה חשובה. למקרים כאלו תוכנן לו מקום בארון לתליית הבגדים הרשמיים שלו בתוספת בר משקאות צנוע לאורחים המכובדים, ולחמישי בערב ;)  

אופציה 4.jpg

מצב פתוח

מצב סגור

16.jpeg
3.jpeg
19.jpeg
17.jpeg

התכנון התחשב בכך שהמשרד בתהליכי צמיחה ועתיד בהמשך לעבור למקום גדול יותר. ריהוט הנגרות אמנם נראה קבוע, אך תוכנן כמודולים פריקים הניתנים לשינוע שיוכלו לעבור הלאה למשרד גדול יותר.