top of page
Graphics-Movie-2-GIF.gif
יחידת מדד XS המעבדה לקומפקטיות.jpg

בימים אלה ממש אנחנו מגשימים את פרויקט הדגל שלנו ומקימים את המעבדה לקומפקטיות!!!

מקום שיאפשר לנו לחקור, לרכז ולהעביר הלאה את הידע הרב שצברנו (ועדיין צוברים) בכל הקשור לתכנון קומפקטי. 

המעבדה תשמש כמקום מחקר, ותספק שרותים לחברות, מוסדות וערים בכל הקשור למחקר עירוניות, קומפקטיות ושימושיות.

אז איך זה יראה בסוף? 

הקמת המעבדה סיפקה לנו הזדמנות יקרה לחדד את "האני מאמין" שלנו בכל הנוגע לתחום המשרדים וכמובן לבחון וליישם את התובנות הלכה למעשה. המעבדה תוכננה באותו האופן שבו אנו  מתכננים למקצועות חופשיים: עורכי דין, רואי חשבון, מרפאות...

אנחנו לא מאמינים בחדרי חזרות לגיטרות, מגלשות משרדיות, ופינות צפיה בטלוויזיה. "משרדי גוגל"?... לא במעבדה שלנו...

 

ומה כן? 75 המטרים הרבועים של המעבדה, תוכננו בהתאם למיטב ערכי הקומפקטיות ושפת XS - חללים חופפים /מוגדרים/ארוזים ותנועה יעילה, נשזרו בקפדנות אל תוך מארג המעבדה. המרחב פוצל למספר חלקים שיודעים לעבוד יחד ולחוד: חללים לעבודה אינטימית ושקטה, חלל משותף למחקר, אזור לבישול, למנוחה, לשיחות טלפון ועוד.

המקום שבדר"כ יכיל כ 13 אנשים, יידע גם לאפשר שינוי והתרחבות - למשל בעת מחקר משותף, אירוח או אירוע, יוכל הסטודיו להכיל גם עד 40 איש.

 

קהילה של קומפקטיקאים

כבר הרבה זמן שאנחנו כותבים בלוג, מדברים בקבוצת פייסבוק, והאמת, שבא לנו להכיר באופן אישי. 

אנחנו רוצים לאפשר הרצאות של המעבדה, מקום ליצירת קהילה ויציקת תכנים, מקום שבו נוכל להפגש, לדבר, ללמוד וללמד. את הרעיון של המעבדה לקומפקטיות חשפנו לראשונה ב"טוק האוס" בסוף 2019, עוד כשלא היתה הקורונה. בינתיים מעל 1000 איש נרשמו לקהילה שלנו במטרה לקבל עדכונים וחדשות על פעילות של המעבדה. כשתסתיים הקמתה של המעבדה, נתחיל במפגשי העשרה פיזיים או וירטואליים בהם נשתף בידע שצברנו הן את הקהל הרחב (לדוגמא במסגרת בתים מבפנים ובערבי עיון) והן את הקהל המקצועי.

 
Talk House

מה כבר אפשר לחדש בכלים סניטריים?

במעבדה רצינו להציג כמה עקרונות בתכנון קומפקטי שיקרים לליבנו. לשיתוף פעולה בתחום הזה בחרנו במודי. בשירותים אופיין ברז מהקיר ולא ממשטח העבודה. בכך התאפשר לנו ליצר כיור צר ומדויק ללא שוליים. לאסלה המקוצרת נבחר מיכל הדחה סמוי דק וגבוה כדי ליצר מרחב גדול יותר בתא.  אנחנו מאמינים שכל משרד צריך לאפשר רחצה (סתם לנוחות, וגם לעודד כושר במידה ומגיעים בריצה או אחרי אימון). המקלחת בשגרה דחוקה אחרי זכוכית ל 20 ס"מ בלבד. ברגע שרוצים להשתמש בה, פותחים את הזכוכית וכל תא השירותים הופך לתא רחצה אחד גדול.  

 
 
Sanitary Products

איך הופכים תא השירותים לחדר רחצה ברגע?

כדי ליצר תא שכולו הופך לחלל רחצה, חיפשנו חומר שניתן לפסל ושיהיה עמיד למים. כזה שיודע להיות חיפוי קיר, חיפוי ריהוט ולהפוך בעצמו לכיור. בחרנו בלוחות הפורצלן של אבן קיסר. הגודל הענק של הלוחות איפשר חיפוי קירות כמעט ללא תפרים, והוורסטיליות של החומר איפשרה לנו ליצור חלל שלם מחומר אחד. כדי שנייר הטואלט, פח האשפה, הסבון  והמגבת לא ירטבו, הסתרנו את כולם מאחורי הריהוט כדי שיהיה נעים ונוח, גם דקה אחרי שמישהו סיים להתקלח. 

 
 
 
Sink1
Sink2
Soap

לפתוח הכל או תמונה לנוף ?

בהיקף המבנה של המעבדה יש חלון סרט היקפי שמביט על קו הרקיע של תל אביב משכונת מונטיפיורי. החלונות ש"ירשנו" במעבדה היו כאלה שנפתחו לכל עבר. היו כל כך הרבה חלוקות, שהנוף "הופרע" דרכם. בתכנון שלנו החלטנו שהחלונות יגיבו לאזורי הישיבה עם חלונות ניצבים צרים ושאר החלונות יהיו "תמונה אל הנוף". פתיחה מדודה של החלונות הצרים בשני צידי המעבדה נותנת מעל ומעבר אוורור טבעי. החלונות שנבחרו הם מסדרת "באוהאוס" של קליל וההתקנה בוצעה על-ידי חברת אלומפיקס. 

 
IMG-20200525-WA0036.jpg
IMG-20200529-WA0028.jpg
IMG-20200527-WA0008.jpg

"איפה המטר?"

זה אחד המשפטים הנפוצים שנזרקים לחלל האוויר אצלנו במשרד. אז מה אם יש חמישה מפוזרים? תמיד קשה למצוא אותם כשצריך. כשאנחנו מתכננים, לא משנה כמה פעמים חישבנו עומק של מגירה, גובה של קלסר, אנחנו כאילו מחדש רוצים להיות בטוחים, לוודא שנעים ונוח, שעובד, שמספיק. בשביל זה החלטנו שבנוסף למטרים המסתתרים, נקיף את עצמנו בקנה מידה מסביבנו, ממש על הקירות. כזה שיחכה לנו ולא יעלם מתחת להררי שרטוטים. חרצנו בעזרת כרסומת CNC את השנתות ובחנו באיזה עומק הן יהיו קריאות מספיק, אבל לא "בוטות מידי" בחלל. 

 
Shnatot (3).jpeg
Shnatot (4).jpeg
Shnatot (2).jpeg
Shnatot (1).jpeg
Shnatot (5).jpeg

לישוןןן!

איזה רגשות אשם. אמצע היום, מייד לאחר ארוחת צהריים, אנחנו עובדים במשרד ו...העיניים נעצמות.  אז אנחנו מסתירים את הפאשלה, קמים לטייל, מנקרים, שותים שרשראות קפה במקום פשוט לעצור לרגע ולעצום את העיניים. לאחר קריאת מחקרים בתחום, ברור כיום שעצירת העבודה לצורך תנומה קלה לא רק שאינה פוגמת באיכות העבודה אלא משפרת את התפקוד שלנו בהמשך היום. מתוך אמונה שלמה בעיניין, בנינו תא שקט, ממש מעל הראש של הבוסים (: ופה מותר לנוח. דאגנו לבידוד איכותי, מיזוג פרטני (תכנון מאוד לא פשוט ומאוד מדוייק של מיזוג פלוס, עוד תשמעו על זה בעתיד) והשקענו במקום למצעים לכל אחד ומה שמתחשק לי עכשיו זה רק לישון.

 
AutoSave_BNA-E16-3_edited.jpg
AutoSave_BNA-E16-1_edited.jpg

בקרת אקלים, או בשפת העם מיזוג אוויר

במעבדה לקומפקטיות, חוץ מהחלל המרכזי שנועד לעבודה ולאירוח קבוצות של עד 40 איש (פוסט קורונה), יש 5 איזורים נפרדים וסגורים שאנחנו רוצים לשלוט בהם באופן עצמאי: [1] חלל ישיבות+חלל ישיבות מורחב, [2] מנהלת משרד, [3] מעבדה (רוני ועופר), [4] מעבדה מורחב (חוקרים מזדמנים) ו-[5] תא השינה. במעבדה הותקנה מערכת VRF של פוג'יטסו: המעבה בחוץ מחובר לשלושה מאיידים עצמאיים בתוך החללים השונים. כדי לשלוט בכל החללים הקטנים באופן עצמאי, חלקם חוברו לדאמפרים (מווסתי אוויר) שמאפשרים שליטה פרטנית על כל תא בנפרד בעזרת שלט. 

תכנון מיזוג אוויר ב- BIM - Building Information Modeling

כשמתכננים מערכות מיזוג בחללים גדולים, קל להקצות שטח בהנמכות תקרה ולסמוך על הנסיון שהמערכות יתאימו. בתכנון קומפקטי (כאן הגענו לתכנון הדחוק ביותר שיצא לנו עד היום מבחינת מערכות מיזוג) שיתפנו פעולה עם מיזוג פלוס שתכננו איתנו את כל המערכת במודל תלת-מימדי ממוחשב. הייתרונות של תכנון מסוג זה הוא בכך שכולם רואים את אותו מודל תלת-מימדי והקבצים תמיד מעודכנית ומדויקים.

 
 
 
SchemataMizug.jpg

גם תריסי מיזוג אוויר אפשר לעצב

אחד היתרונות (והחסרונות) של לבנות לעצמך (אנחנו מתיחסים למעבדה יותר יפה משאנחנו מתיחסים לבית שלנו), הוא שאפשר לעשות ניסויים ו"להמציא את הגלגל". במקרה שלנו, החלטנו לעצב עם חגי ממיזוג פלוס תריסי אספקת אוויר ואוויר חוזר שיראו כמו חלק ממערכת הנגרות, ולא פריט אלומיניום שנוסף אליה. הצד הפנימי "שפיצי" כדי שהאוויר יחלוף דרכו החוצה, הצד החיצוני מיושר עם החזית. 

 
SchemataMizug2.jpg
WhatsApp Image 2020-11-14 at 4.47.48 PM
bottom of page