top of page
xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (4).jpg

צילום פרוייקט: אריאל מדינה

לפעמים המשימה שלנו מציגה את עצמה באופן מאוד ברור כשאנחנו פוגשים את הלקוחות ומבינים את האתגר, ובפרויקט הזה האתגר היה להכניס את האופי הרב של המשפחה לדירת קבלן רגילה ומשעממת.

בעלת הבית, דנדי, היא מטפלת באומנות ובעלת כישורים רבים. היא ויתר המשפחה הכוללת את גילי, מנהל תיכון, ילדיהם המתבגרים אלון ותמר והכלבה יוגורט והחתולה צ'לסי החליטו לעבור לדירה מרווחת יותר, אבל כחלק מהחסרונות של הדירות החדשות הם הרגישו שהיא לא מבטאת אפילו במעט את האופי התוסס והצבעוני של המשפחה ואת האוספים הרבים שצברו בטיולים בעולם במשך השנים.

הדירה, שנרכשה בשלב מתקדם של בנייה, הייתה קנבס ריק שחיכה לקבל את  הסגנון האישי והצרכים הפונקציונליים שלהם. מכיוון שהיא הייתה כמעט ומוכנה הוחלט לא לעשות שום התערבות מבנית אלא רק להלביש את הדירה בנגרות מותאמת, תאורה ופריטי הלבשה.

xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (26).jpg
xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (29).jpg
xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (31).jpg

בגלל שהקליניקה של דנדי ממוקמת בתוך הבית, דרישה קריטית הייתה יצירת מחיצה ניטרלית אך מובחנת בין המרחב המקצועי שלה לבין חיי המשפחה הפרטיים שלהם. כדי לענות על הצורך הזה הוחלט למקם את הקליניקה בחדר שנמצא מול הכניסה בצמוד לשירותי האורחים עבור המטופלים, ולתכנן מחיצות משני צידי מבואת הכניסה.
המחיצה הראשונה מפרידה את החלל הציבורי, והמחיצה השנייה מפרידה את החלל הפרטי. כך ישנה פרטיות מוחלטת לכל הצדדים.

xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (10).jpg
xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (9).jpg

כדי לאזן את השימוש הכפול של הדירה, הגדרנו היטב את החללים ואת הצורך בכל אחד מהם. אזור הכניסה הפך לחלל רב תכליתי, המשמש הן כפינת המתנה ללקוחות של דנדי והן כאזור אחסון פרקטי למשפחה. תוכננה נגרות בהתאמה אישית, בשילוב מקומות ישיבה ואחסון נסתר.
בצמוד לרהיט הכניסה הותקנת דלת הזזה נסתרת המאפשרת לסגור את אזור הכניסה בקלות ולבודד את החלל הציבורי של הבית מהכניסה.

xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (11).jpg

החלל הציבורי, הכולל את המטבח, הסלון ומרפסת רחבת ידיים, תוכנן כיחידה אחת. התשוקה של דנדי לצמחים באה לידי ביטוי בעיצוב המרפסת, שם אדניות פונקציונליות אפשרו לה לטפח צמחים דקורטיביים ואכילים מבלי להפריע לנוף הפנורמי.

xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (25).jpg
xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (6).jpg

המטבח, עוצב בסגנון כפרי-תעשייתי לפי השראות רבות שדנדי אספה במשך השנים, הוא מתוכנן בקפידה כדי לשלב רשימה מפורטת של מכשירי חשמל ופונקציונליות. במרכז המטבח אי רחב ידיים עם מקומות ישיבה לשימוש יום יומי, בחלקו של האי שפונה לסלון מוסתרת קונסולה נפתחת. הקונסולה מספקת מקום ישיבה לארוחות משפחתיות גדולות.

xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (1).jpg
xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (8).jpg
xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (7).jpg

בסלון תוכננה ספרייה שמציגה אוסף של ספרים ומזכרות מהעולם, היא מוסיפה צבע ומשחקיות לחלל. בחלקה האחורי מסתתרת דלת הכיס המפרידה בין הסלון למבואה. שאר ההלבשה בחלל זה היא אוסף רהיטים ואביזרים שדנדי בנתה בעצמה במשך השנים והוא עדיין מתפתח תחת המגע האמנותי שלה.

xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (5).jpg

בין חדרי השינה תוכנן אזור המשפחה. חלל צבעוני ונינוח. כאן, ספת רביצה נעימה, ומעליה קיר המעוטר בתמונות משפחתיות. קיר נגרות רב תכליתי, המשלב טלוויזיה, שולחן עבודה מתקפל ומקום מנוחה של יוגורט הכלבה, מייצג את השילוב של פונקציונליות ומראה נקי וצבעוני.

xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (14).jpg
xsme - רינת כהן - דנדי - צילום אריאל מדינה (21).jpg
bottom of page