צילום פרוייקט: שירן כרמל

השלם את החסר

דיירים מבוגרים יחסית, כנראה תושבי חוץ. יש להם ילדים אבל הם כבר בוגרים וגרים מחוץ לבית. 

הילדים באים לבקר את הוריהם כל תקופה ונשארים לישון. 

הם לא מבשלים המון אבל מעוניינים במטבח נוח וזמין.

חשוב להם להרגיש שהבית מפנק ונוח. מקום להרגע בו מהעיר שמסביב.

הם מדמיינים מרפסת. מקום נעים לשתות את הקפה של הבוקר. 

אה כמובן...ושיראה fine עם שיק אירופאי.​

זו הפרוגרמה שניסחנו עם הלקוחה שלנו שרכשה את הדירה להשקעה.

נקודת המוצא שהייתה לחלוטין דמיונית הפכה לנתון ואת הדייר דימיינו כאילו היה בשר ודם.

לכן לא התפלאנו שרוכשי הדירה לבסוף התאימו באופן מושלם לפרופיל.

המרפסת הסגורה נפתחה והוחזרה לדירה.

במקום להשאיר אותה כמרפסת סגורה ולהגדיל את חלל הסלון הוחלט על יצירת חלל חוץ כערך שלא רוצים לוותר עליו.

מתקבלת המשכיות של החלל האורכי החוצה, ונוצר אזור ישיבה נוסף, עם אופי אחר.

מבט ארוך מהסלון כלפי המטבח, נותן הרגשה שהבית ממשיך הלאה ולא מסתיים בקיר הסלון.

חלון המטבח מוסיף עוד מקור אור ואוויר בנוסף לוויטרינה הראשית.

המטבח בנוי משני פסים של ארונות. פס לבן שרץ לכל רוחב הדירה- קושר את הכניסה, הסלון והמטבח. מולו קופסה אפורה מנגרות- כלפי המטבח היא משמשת כארון אחסון וכלפי הסלון היא מכילה דלת נסתרת לחדר האורחים.

הקופסא האפורה נבנתה במקום קיר והיא בעצם ארון צר בעומק 20 ס"מ עם מראה על הדופן האחורית שלו. הארון שרץ לאורך כל המטבח ועד התקרה מאפשר עוד אחסנה ויוצר הרגשה שהמטבח אינו מסתיים בקיר, אלה יש לו שתי דפנות פעילות אחת מול השניה: משטח עבודה ומולו קיר ארונות גבוהים. 

הסלון , שתופס את כל מרכז הדירה, פונה אל קיר טלויזיה ומדפי ספרים. משני צדיה דלתות הכניסה לחדרי השינה, נתפסים כמו חזית נגרות נקיה.

ביטול שטחי תנועה יעודיים בדירה בתמורה לחלל מגורים גדול יותר. במקום מסדרון שמוביל לחדרים על חשבון שטח מגורים, שתי דלתות נגרות נסתרות מופעיות בחזית הסלון הראשית של הבית ומובילות ישירות לחדרי השינה.

בחדר השינה המיטה יושבת ממש על הויטרינה ומצדה השני נשתלו אדניות עם צמחים על מנת לייצר הרגשת פרטיות ע"י קיר ירוק.

שני ארונות בגדים ממסגרים את החדרו לא משאירים קירות שאינם "פעילים". קיר דלתות זכוכית במסגרת אלומיניום ממשיכות את הפורפורציות של הארונות ומייצר אווריריות לחדר.

הפרקט ממשיך אל חדר הרחצה במקום אריחים סטנדרטים לחיפוי הקירות נבחר טדלקט בגוון אפור בהיר.

שתי הבחירות הללו הופכות את המרחב הרטוב לחדר שהוא פחות 'רק מקלחת' ויותר המשך טבעי ואלגנטי של אזור השינה. 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon

XS Architecture | Info@Xs-Arch.com

(+972) 77.5456012 | Yehudit 7. Tel-Aviv. Israel
 

Copyright © 2019 Studio XS for compact design & Architects Ofer Rossmann, Rony Avitzour. All rights reserved

השם, הלוגו ומדד הקומפקטיות הינם סימנים מסחריים של סטודיו XS לתכנון קומפקטי ושל אדריכלים עופר רוסמן ורוני אביצור. וכל הזכויות בתמונות, בגרפיקה ובתוכן האתר שייכות להם בלבד