top of page

צילום פרוייקט: עמית גושר

דופלקס רחב ידיים בשטח של כ- 230 מ"ר עם נוף לים.

הלקוח שלנו הפעם אינו הדייר שמתעתד לגור בדירה אלא משקיע. הוא רכש את הנכס על הנייר וביקש מאיתנו "להעיף מבט". השאלה הראשונה ששאלנו היתה: עבור מי הנכס? ומשלא נענינו, החלטנו להמציא/לדמיין את הדייר הפוטנציאלי.

הדייר שדימיינו לא התאים כלל לדירה כפי שתוכננה במקור:

לא ייתכן שבדירת יוקרה שכזו המטבח יהיה פינתי וקטן, חדרי הילדים יהיו קטנים וללא כל אפשרות לריהוט הגיוני (קיר עגול ענק)

לא יהיה מקום אמיתי להניח את התיק והמפתחות בכניסה לבית, יחסר מקום לצפייה איכותית בטלויזיה, יחידת השינה המרכזית תהיה צפופה

והחלל העליון, הפתוח, המרגש, זה הצופה אל הים ואל החלל המשפחתי - יהיה חסר תועלת?!

וכך התחלנו בפרוייקט,

חשוב להגדיר את הכניסה, לייצר טקסים (ראה מילון המעבדה) להבין כיצד נגור ואיך נבשל, איפה נבלה עם חברים, כיצד נארח ואיפה נוכל לייצר סיטואציה משפחתית אינטימית, מי המשפחה שתגור פה. בקיצור ממש כמו דירות קומפקטיות- תפירה אישית עבור דייר, אבל הפעם, עדיין איננו מכירים.

שאלה נוספת שקשה לענות עליה כשעדיין אין דייר היא מה תהיה השפה האדריכלית שתתאים לו? המיקום המיוחד של הפרוייקט וההפניות שלו עזרו לנו לבחור פלטת חומרים ייחודית, קיר ענק מבטון חשוף, רצפת אבן דרמה חולית ואלמנטים של פלדת קורטן אל מול מדרגות עץ ופרקט כהה.

נסיון להגדיר "תחושה ישראלית", של שמש חמה ויוקדת (הפלדה, האבן והבטון החשוף) ולצידה חמימות רכה שמתאימה כל כך לאופי הישראלי (גרם המדרגות, רצפת הפרקט בקומה השניה, בחירת גופי התאורה והריהוט)

אנו נבחרנו להיות המפקח בפרוייקט ועל כן ליווינו כל צעד בבנייתו והקמתו. החל מתיאום המערכות דרך ניהול כלכלי והזמנת חומרים.

דרך מצויינת להתעמת עם הפער שבין תכנון ומציאות.

תוכנית מקורית (לפני)

תוכנית מוצעת (אחרי)

התעסקות נוספת מרתקת בפרוייקט היא תהליך השיווק שלו​

מאחר והדירה משווקת "על הנייר" עוד לפני שהסתיימה הבנייה, 

יצרנו חוברת שחולקה למתווכים על מנת להעביר לדיירים הפוטנציאלים את איכויות הדירה כפי שאנחנו רואים אותן. 

 

בגרעין הדירה, קיר בגמר בטון חשוף בתוכו הוטמנה תיבה באורך 4 מטרים, עשוייה מפלדת קורטן. מראה הבטון החשוף והפלדה הגסה נותנים מענה לגרם מדרגות העץ הכבד ולנירוסטה היוקרתית ונותנים לדירה תחושה ארץ-ישראלית של ללכת על חוף הים, יחפים בבגדי חג. 

גרם המדרגות במרכז הדירה מהווה אלמנט מארגן. הוא מכיל פונקציות הנוגעות לכל חלל אליו הוא נושק. בכניסה לבית תוכנן מקום לתלות מעילים, להניח דואר ולהתארגן מול מראה, מול חלל האוכל תוכננה אחסנה לכלי אוכל ובחזית לכיוון אזור הצפייה בטלוויזיה, הוא מכיל מערכות שמע ואחסנה.

bottom of page