studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (1).jpg

צילום פרוייקט: אריאל מדינה

הדייר בפרויקט הוא איש אשכולות צנוע, מוכשר, חי ונושם עיצוב, יוגה, בישול, חינוך, אמנות וספרות. הוא פנה אלינו אחרי 30 שנה שהתגורר בדירת 54 מ"ר ברמת הטייסים. מאז שנות העשרים לחייו הדייר מטבע הדברים השתנה והתפתח, וכחלק מתהליך אישי חש צורך להתאים את הבית שלו למי שהוא היום, ואולי אפילו למי שהיה רוצה להיות.

בראש פתוח לשינויים

בראש ובראשונה היה ברור שצריך לתת מקום של כבוד לשלל יצירות האמנות, פריטי הווינטג' והרהיטים המקוריים והייחודיים שליקט הדייר במשך השנים ושיצר בעצמו, אשר עד כה גובבו יחד עם הרבה מאד ספרים שברשותו במדפי גבס שהיו אופנתיים בשנות ה-90.

מאחר והוא מכיר את עצמו ויודע שטעמו משתנה ומתפתח, יצרנו יחד קיר תצוגה מודולרי, עם מדפים נשלפים, כדי שיוכל לשנות את המיקום ולהחליף בין הפריטים שבתצוגה, בהתאם למצב הרוח, הנשמה והשנים החולפות. שילבנו לאורך הקיר שולחן עבודה ארוך המאפשר שינוי במקום הישיבה, בהתאם להרגשה, לתאורה, לשעות היום ולעונות השנה. מתחת לשולחן יצרנו רהיט נייד על גלגלים, שיכול גם הוא לשנות את מיקומו. על רקע הקיר המודולרי ניצב שולחן האוכל של סבתא, מחופה זכוכית ומאפשר תצוגה מתחלפת אף הוא.

studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (26).jpg

ספרים רבותיי, ספרים

לספרים, ידענו מיד, רצינו לייצר מקו ייחודי ומכובד. לדייר כמות גדולה של ספרים והוא משתמש בכריכות כתמונות מתחלפות. לכן הוא נוהג להניח לעיתים ספר עם הכריכה לפנים, עד שמואס בה ומחליף. לא רצינו להעמיס על הדירה הקטנה, ששטחה 54 מ"ר, ורצינו לייצר בה תחושת פתיחות ומרחב, יותר משהיה עד כה. איך מייצרים עוד מרחב יש מאין? קודם כל, נפטרים מהקירות ועוברים למחיצות. לשמחתנו, הדייר נענה לרעיון, חדר השינה נשאר במקומו, אך במקום קיר בין חדר השינה לסלון, יצרנו מחיצת ספרים עם פתח במרכזה, אשר אפשרה לנו מקום לספרים בלי לבזבז שטח נדלני יקר, וגם הכניסה לחדר אור ואוויר ותרמה לתחושת הפתיחות והמרחב בדירה כולה. אותה מחיצה ממשיכה כרהיט מארגן החוצה את הדירה.

studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (21).jpg
studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (25).jpg
studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (23).jpg
studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (2).jpg

מרחב

השינוי התכנוני שעשינו בדירה נבע בראש ובראשונה מהרצון לתחושת מרחב, אור ואוויר. הדייר מתרגל יוגה באופן קבוע וזקוק למקום ומרווח מאוור ומואר. שמרנו על מרחב ציבורי פתוח עם ריהוט קליל שאפשר לפנות לצורך תרגול. בנוסף, הדייר נוהג לארח לעיתים מספר רב של אנשים והיה חשוב לשמור על מקום אירוח לא רשמי, גמיש, פתוח לפרשנות ולמצב. העברנו את המטבח שהיה חדר סגור בפינת הבית אל מרכז הבית, עם קשר ישיר לחלל הציבורי. עם זאת, הוא עדיין נשמר כיחידה נפרדת ומוגדרת. המטבח מופרד גם הוא על ידי הרהיט המארגן, החוצה את הבית ומחלק אותו באלגנטיות אוורירית, מפריד בין החלל הציבורי עם אזור העבודה והאירוח לבין חדר השינה, המטבח וחדר הרחצה. האילוץ של מבנה הקורות בדירה סייע לנו לחלק אותה על פיהן.

אזור הכניסה

אותו רהיט מארגן ממשיך כיחידה המסתירה בתוכה את לוח התקשורת אך בעיקר משמשת כמקום לתליית החפצים שאנחנו נכנסים איתם הביתה ורוצים להניח. סוג של מבואת כניסה קטנה, המאפשרת טקס כניסה צנוע גם בדירה הקטנה. שילבנו רשת ברזל גולמית בתוך מסגרת נגרות, שאפשר לשלוף ולנקות מאחור במקרה הצורך.

studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (28).jpg
studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (6).jpg

ייעול תנועה

ייעול תנועה במדד הקומפקטיות משמעו ביטול שטחים שנועדו לתנועה ריקה (ובמילים אחרות: מסדרון). בתכנון המחודש ביטלנו את המסדרון שהוביל למטבח, לחדר הרחצה ולחדר השינה וביטלנו את "מרפסת השירות" שלא הייתה נחוצה. המטבח קיבל אור רב שהיה נחלתה הפרטית של מרפסת השירות עד כה, וחורים שהיו בקיר המרפסת קיבלו מסגרת נגרות עגולה שמדגישה אותם ומהווה שריד למה שהיה פה פעם.

שטח תנועה ריקה.jpg

ביטול שטח המסדרון בתכנון החדש

studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (20).jpg

מכבסים ומבשלים

מצידו האחד המטבח קיבל ארונות נמוכים ומשטח עבודה. מצידו האחר ארון גבוה שמכיל אחסון רב (שהיה שייך בעבר למטבח ולמרפסת השירות), מכונת כביסה נסתרת בקצהו ליד החלון, מקרר, ודלת לחדר הרחצה. מעל משטח העבודה תלינו יחידת מסגרות עם רשת ברזל אשר מאפשרת גם היא מודולריות: ניתן להניח על הרשת כלי מטבח שונים ולהחליפם כשחפצים בכך ומאפשרת פינוי משטח העבודה ופרקטיות במיטבה: מקסימום שטח לבישול- אהבתו הגדולה של הדייר.

studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (12).jpg
studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (10).jpg

החומרים שמהם עשויה האהבה

על גבי המתלה במטבח משתלשלת גרילנדה עם נורות דמויות נורות הליבון של פעם, כמו גם על קיר התצוגה בחלל הציבורי. הארונות הנמוכים במטבח, שולחן העבודה וקיר התצוגה עשויים עץ ליבנה, במופע הטבעי שלו, עם קנט חשוף. הקרמיקה במטבח ובחדר הרחצה פשוטה, לבנה, 20X20, "של פעם". רשתות הברזל ששולבו במתלה במטבח, במתלה בכניסה ובמגירות תפוחי האדמה והכביסה, נותרו גולמיות בגוון הטבעי של הרשת. הבית קיבל באהבה פרקט שחור גברי, הנגרות הכללית נצבעה בגוון לבן נקי חם ורך. רהיט הכיור בחדר הרחצה עשוי MDF שחור וצבוע בלכה בלבד. הפשטות החומרית והגוונים המונוכרומטיים משחקים תפקיד משולש בפרויקט: רקע לחפצי האמנות והרהיטים הייחודיים, רמז לגבריות אלגנטית ואינטליגנטית כיאה לבעל הדירה, וקשר לשכונה: המשכיות משודרגת למתרחש מחוץ למרפסת.

הדירה יושבת בקומה ראשונה מתוך 2, צופה לשדרה של שכונה קהילתית ומזמינה. כמו באופן טבעי, נדרשה הפעולה של פתיחת החלל הציבורי בדירה אל עבר השדרה, ועל כן פתחנו את הויטרינה והנמכנו את היציאה החוצה. החלונות שחלקם היו עוד חלונות עץ הוחלפו כולם לאלומיניום עם תריסים גם הם כמו של פעם, נפתחים החוצה. הדירה שנוצרה היא אופטימית, חמה, נעימה ומזמינה. עיצוב ותכנון הדירה נעשה בשיתוף פעולה מלא והדדי עם הדייר, זכינו!

studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (8).jpg
studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (15).jpg
studio xs 23.5.21 - Ariel Medina photography (35).jpg

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6