2.jpeg

צילום פרוייקט: עמית גושר

מדד רצועה עברית-01.jpg

הם חוזרים לארץ אחרי שגרו שנים בארה״ב ורוכשים דירה שנמצאת בתהליכי תמ״א 38: חיזוק והגדלת בניין מגורים קיים.

זוג הורים ושלושת ילדיהם, שניים כבר מחוץ לבית ועוד אחת שעדיין גרה איתם. הגדולים מגיעים לבקר, לפעמים לישון.

הם מבקשים מאיתנו בית אינטימי ומשפחתי, אבל גם גמיש ורחב ידיים, כזה שיודע לספוג אורחים ומצבים משתנים.

1.jpeg

החדר הנעלם

בחלל הזה לפני התמ״א היו השירותים, המקלחת ומרפסת השירות, שם עמדו מכונות הכביסה והייבוש ונהנו מהחלונות הכי טובים ואיכותיים של הבית!

23.jpeg

העובדה שהתחלנו את הפרויקט תוך כדי תמ״א בבניין קיים, אפשרה לנו לחוות את הפוטנציאל של הפתחים בבית ולנצל את השטח המואר והאוורירי הזה לטובת חדר דינאמי המשמש כמקום לעבוד בו, לישון בו וגם לארח.

הוא מחופה במסגרות בכל פאותיו ודלתות אקורדיון שנפתחות לחלוטין ומהווה הרחבה של חלל המגורים.

דלת נוספת נמצאת ממש מול דלת הכניסה לבית, וכך הילדים הבוגרים, שמגיעים לישון בסופ״ש נהנים מחדר פרטי ונגיש. 

לא מוגדר.jpg

חלל רב תכליתי פתוח

מוגדר.jpg

חלל רב תכליתי סגור

GIF1-2.gif

הפסים נוצרו כדי לתת מרקם וטקסטורה. הזכוכית המשוריינת באה כמענה לרצון המשפחה באלמנטים תל אביביים בדירה, ומה יותר תל אביבי מזכוכית משוריינת כמו בדלתות של פעם?

4.jpeg
25.jpeg
24.jpeg

מחשבות על דירה אורכית

אם נכפה עלינו מסדרון ארוך בדירה, אנחנו חייבים לוודא שאנחנו לא מבזבזים את השטח שלו על מעברים (=תנועה ריקה).

כדאי להוסיף לו כמה שיותר פונקציות, כמו אחסון, כביסה וכדומה, כדי שמעטפת הבית תישאר פנויה ותכניס אור ואוויר.

בסכמות: שטח תנועה ריקה בתכנון הקודם, לעומת התכנון הנוכחי. במרכז תל-אביב, כאשר המחירים מגיעים כבר ל 65,000ש"ח למ"ר, 5 מ"ר שהופכים מתנועה ריקה לשטחים בעלי משמעות פונקציונאלית הופכים קריטיים.

קודם.jpg
חדש.jpg
GIF2.gif

את המסדרון הפכנו לאלמנט מארגן, המורכב מנגרות בעומק חריג של 90 ס״מ.

בתוכו: מקום להתארגנות לפני יציאה ובכניסה לבית, מקום לאחסון מזוודות, אחסון שולחן וכסאות מתקפלים לאירועים אותם המשפחה אוהבת לארח, וגם מקום לכבס בו. 

בקצה אחד של האלמנט המארגן, ממש ליד דלת הכניסה יש מקום לאחסן את הנעליים, מראה לבדוק את עצמנו ומקום לאחסן את המפתחות והדואר. הכד הוא יצירה של הבן, מעצב מוצר, עשוי צינורות ביוב!

דקדקנו לפרטי פרטים באיך מאכסנים כביסה מלוכלכת, באיזה גובה הכי נוח להניח את הגיגית עם הבגדים אל מול פתח מכונות הכביסה והייבוש, מיקום נגיש לכל האבקות, המרככים וכלי הניקוי. תענוג :)

אלמנט מארגן עם כיתוב.jpg
7.gif

כאשר עומדים בקצה השני, ומביטים מן הדלת האחרונה במסדרון והלאה, נגלה לפנינו מבט רחוק מאוד. אפשר לראות מקצה אחד של השני לקצה השני ולנשום נשימה עמוקה של רווחה.

פחות הגדרות, יותר חפיפה

לפני השיפוץ החלל המרכזי בבית היה מורכב מחללים קטנים, לעתים מופרדים בקירות שחסמו את האור וגרמו לתחושה סגורה וצפופה. ביטלנו את ההפרדות ומיזגנו את כולן לחלל אחד גדול, רחב ומואר.

10.jpeg

הטלויזיה שולבה בתוך אי המטבח, מה שיוצר מבט רחוק מן הספה אל המטבח ומתרגם לתחושת רווחה גדולה יותר. 

12.jpeg
kIZRZ7uw.jpeg

אי המטבח מאפשר 6 מקומות ישיבה, ומספיקים למשפחה ביום יום. שולחן אוכל גדול וכסאות נוספים מאוחסן באלמנט המארגן במסדרון ונשלף רק בעת הצורך. האי תוכנן בגובה זהה למשטח העבודה במטבח ובכך מכפיל את משטח העבודה.

גב הטלויזיה מכיל את פרטי המטבח הפחות "פוטוגוניים". כך, כשיושבים בסלון לא מביטים אל הבלגן ונהנים ברוגע ממה שמשודר. 

11.jpeg
9.jpeg

המטבח בנוי כנישה חפורה בנפח לבן העוטף אותה וגולש לכיוון החדר הנעלם. הנפח הלבן מכיל את המקרר אחסנת המטבח וגם, מחלחל למסדרון ולחללי השרות בבית.

22.jpeg
m2NwSPWg.jpeg

הנפח הלבן עוצר בקורה הקיימת עוד מהתקופה שסימנה את המעבר בין הבית למרפסת, ומשם הופך לספריה, משוחרר יותר ופתוח.

מול אותה ספריה ניצב הפסנתר במקום מרכזי ומוגדר.

13.jpeg

חיזוק חיובי

פרוייקטי תמ"א אשר מחזקים מבנה קיים בדר"כ יוצרים אבסורדים: עמודים במרכז חדרים, חדרים שמגיעים אליהם מתוך חדרים אחרים, מעין מוטציות שנוצרות מתוך חוקי הבניה והאפשרויות שהשטח מחייב.

אנחנו אוהבים לקחת את אלו ולהפוך אותם להזדמנויות. בחדר השינה של ההורים למשל העמוד (שהיה נתון) מייצר שני אזורים: אזור השינה ומולו אזור הרחצה וההתלבשות.

20.jpeg
17.jpeg
18.jpeg

שקט נישתי

הבת שמתגוררת עם ההורים ביקשה לעצמה חדר כמה שיותר שקט ואטום לרעשים. קירות החדר תוגברו בסגירה אקוסטית ותוכננה עבורה תיבת שינה ייחודית, מרופדת ומזמינה התכרבלות. כל חזיתותיה חופו בריפוד רך ובכך הפכו אותה לשקטה ונעימה עוד יותר. 

החלון שמעל המיטה פונה אל החלל הרב תכליתי, כדי בכל זאת להכניס אור טבעי לנישה השקטה שאחרת היתה עשויה להיות אפלה. בחלון שולבה צמחייה כדי ליצור תחושה של חלון חיצוני. 

15.jpeg
14.jpeg

כמו בקיבוץ

חדר הרחצה המשותף מכיל מקלחת גדולה עם דלתות שהוגבהו מעל מעקה המייצר בריכה-גיגית, מקום בו הנכדים העתידיים יוכלו להתרחץ ולהשתולל, זכרון ילדות מתוק שנשאר לאמא מהקיבוץ בו גדלה וביקשה לשחזר בבית החדש.

16.jpeg
21.jpeg

ארון העץ בחדר הרחצה בוצע ע"י "יניב פשפשים".