צילום פרוייקט: גדעון לוין

מהרגע הראשון היה ברור שהגג כאן הוא לא רק נוף יפה אלא גם מקום איכותי לחיי היום-יום של המשפחה הצעירה שגרה כאן. מקום לבילוי משפחתי, לילדות להתרוצץ ולהורים לארח.

לכן, היה ברור שהקומה הציבורית, בה נמצאים הסלון והמטבח צריכה ליהנות מהגג. מצד שני, הגג נמצא בקומה השנייה. זאת אומרת שנצטרך להיכנס לקומת החדרים הפרטיים ולעלות למעלה לאזור הציבורי. לא סיטואציה טריוויאלית.

בנוסף, שטחה הבנוי של הקומה השנייה הוא 45 מ"ר בלבד. בשטח זה נצטרך למצוא את הדרך לייצר את כל המרחב הציבורי של הבית.

האתגר הראשון היה לייצר חלל מזמין בקומת הכניסה, שירמוז על העלייה לקומה הציבורית, אבל גם יהיה חלל מקשר נעים עבור האזור הפרטי.​

נכנסים בדלת פלדה שחורה, חזית נקייה ושקטה שמרמזת על האופי הסגנוני של הבית. במבט ראשון, עם פתיחת הדלת ניגלה גרם המדרגות מבטון שמזמין אותנו לעלות לקומה הציבורית. את המדרגות מלווה סקיילייט שמכניס אור לחלל הכניסה.

בחלל הכניסה ארון גרדרובה למעילים ותיקים, שידה לאחסון ולהנחת מפתחות ומטריות ומקום לחלוץ נעליים ולנשום אחרי שכבר עלינו 2 קומות ברגל.

את המדרגות שעשויות ממדרכי מבטון מלווים סקיילייט, ספרייה דו צדדית ואומנות, שמייצרים תחושה אוורירית ונקודות מבט בפיר המדרגות הצר.

דרך ה"פיר" עולים לקומה הציבורית והפתוחה. היא מוקפת רצועה של צמחייה גבוהה ופונה החוצה, אל גינת הגג הנעימה.

הספרייה האוורירית לצד גרם המדרגות. האור מהסקיילייט מאיר את החלל מכיוון נוסף. 

הקומה הציבורית. חלל קומפקטי של כ- 45 מ"ר מכיל את כל הפונקציות הציבוריות בבית ואת שרותי האורחים. מרפסת הגג משמשת להרחבה של החלל הציבורי (ניתן ממש לדמיין כמה קטן היה נתפס החלל ללא הפתיחות שבו והירוק שסביבו).

המשפחה החליטה, בהחלטה אמיצה, לוותר על "פינת האוכל" המסורתית לטובת הגדלת המטבח והסלון. האירוח מתבצע בעיקר בחוץ והארוחות המשפחתיות על גבי הדלפק הגבוהה.

חזית המטבח ה"סטנדרטית" מסתירה מעבר לשרותי האורחים ואיזור אחסנה. המעבר לשרותים דרך תווך מייצרת אינטימיות ופרטיות בחדר למרות קרבתו לאיזור הציבורי.  

אחת הדילמות שעמדנו מולן בתכנון הייתה מציאת דרך לתת תחושת מרחב ואחסון רב ככל הניתן במטבח ועם זאת לא "להתנגש" בצורה חזיתית מידי בסלון. לייצר מרחב ביניים שהוא כבר לא המטבח ועדיין לא הסלון. בחירת מיקום דלפק האוכל וההחלטה להמשיך גם אחריו את ארון המטבח מייצרת עוד אחסנה הופכת את המטבח למרווח יותר (למרות שהוא מאוד קומפקטי) ומרככת אותו כלפי הסלון.

את הסלון ממשיכה מרפסת הגג הגדולה, אך במטבח היינו קרובים מאוד לקצה הגג וממנו אל נוף הגגות של רמות צהלה. כדי לייצר תחושת פרטיות ולהכניס את הירוק פנימה יצרנו פס צר שמקיף את הבית ובו נשתלה צמחייה גבוהה, המייצרת מיסוך טבעי ונעים לחלל הפנים. 

המרפסת היא הרחבה של אזור הבילוי המשפחתי והאירוח עם מטבח חוץ וסלון חוץ. רצפת בטון מוחלקת ממשיכה את השפה של חלל הפנים. בעתיד יהיה פה גם שולחן אוכל גדול ובינתיים, מקום לבנות, להתרוצץ ולבלות. 

חזרה לחלל הכניסה התחתון ממנו עוברים לאיזור הפרטי. חדרי הילדות וחדר ההורים. 

יחידת ההורים ממוקמת היכן שבתכנון המקורי היה הסלון ולכן היא נהנית מחלון רחב ידיים עם נוף נעים ותחושת מרחב.

דרך מסדרון ארוך ובו חזית נגרות מגיעים לאזור השינה. המסדרון מכיל אחסנה מרובה וכן כניסה נסתרת לחדר הארונות וחדר הרחצה. 

חדר הבנות הגדול הוא בעצם שני חדרים מחוברים. מוכנים בשעת הצורך להיות מופרדים בעתיד, כשהבנות יגדלו. בינתיים, הן נהנות מחלל רחב ידיים שמאפשר שינה מצד אחד ואזור גדול למשחקים לצדו.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon

XS Architecture | Info@Xs-Arch.com

(+972) 77.5456012 | Yehudit 7. Tel-Aviv. Israel
 

Copyright © 2019 Studio XS for compact design & Architects Ofer Rossmann, Rony Avitzour. All rights reserved

השם, הלוגו ומדד הקומפקטיות הינם סימנים מסחריים של סטודיו XS לתכנון קומפקטי ושל אדריכלים עופר רוסמן ורוני אביצור. וכל הזכויות בתמונות, בגרפיקה ובתוכן האתר שייכות להם בלבד