בית לפסנתרן שאוהב לארח חברים וערבי נגינה. הדירה במרכז תל אביב, בבניין ישן בסגנון בין לאומי שעבר תהליך שימור.

הפסנתרן ביקש לייצר חלל שירגיש טקסי ומעונב, גמיש, שנותן מקום למגוון פעילויות אירוח ונגינה משותפת.

בתכנון הדירה המקורי הוצב ממ"ד במיקום דומיננטי במרכזה. קופסא שמהווה אלמנט מארגן, מתגלה עם הכניסה לבית ומכילה בתוכה פונקציות שונות.

לכיוון הסלון מכילה הקופסא את קיר הטלוויזיה, מערכות האודיו, אחסנה ודלת מעבר נסתרת לאזור הפרטי.

סכמת הרכבה של הבית.

פריסה של הקופסא - האלמנט המארגן של הבית. 

מכיוון המטבח, הקופסא מכילה אזור עבודה, מקרר וארונות מזווה גבוהים. הדופן הזו של הקובייה נסתרת מהחלל הציבורי, בהתאם לדרישת הדייר שביקש מטבח מופרד מאזור האירוח.

מול האלמנט המארגן במטבח תוכנן שולחן אוכל זוגי המאפשר ארוחה פנים מול פנים או משטח עבודה נוסף ע"י הזזתו על גבי צירו. 

רהיט מוטמע בקיר (1)

מקום למפתחות, תיק, מכתבים, עיתונים ומעילים הוטמע בתוך הנגרות לקירות המבואה.

פסנתר הכנף השחור עומד על רקע קיר מאבני בזלת. בעומק הקיר הוטמעו שתי תיבות עץ בהירות המכילות את אוסף המוזיקה של הדייר.

רהיט מוטמע בקיר (2)

בחדר הרחצה של האורחים, ארון הכיור המקובל הפך לנישה ייחודית שבתוכה רהיט נגרות המאגד מגירות אחסון, כיור, ברז מהקיר על-גבי הנגרות, מראה גדולה, תאורה שקועה ומידוף נסתר.

הממ"ד הוסב לחדר עבודה. מקום לקרוא, לנגן ולעבוד במחשב. רהיט שמאחסן פסנתר חשמלי ולצידו ספרייה. מקומות אחסון רבים ושולחן עבודה נפרד.

חלון סרט ענק עוטף את חדר השינה כולו ולא אפשר בניית קיר כמחיצה. האתגר הגדול היה להתמודד עם חדר רחצה ללא קירות.

הנחת היסוד שלנו הייתה שאם יש בין שני החדרים המשכיות כה גדולה צריך לנסות ולהפוך את חלל הרחצה ל"לא-מקלחת" ללא האריחים המוכרים לנו, ללא שיש ולהסתיר בכל זאת את החלקים המוצנעים שאיננו רוצים לראות מחדר השינה (האסלה למשל). 

חתך חדר שינה

תוכנית חדר שינה

רהיט ארוך וצר מחליף את שתי השידות המקובלות בצידי מיטת ההורים, ממשיך פנימה לחלל הרחצה ומשנה את תפקודו אך לא את אופיו. 

ארון חדר השינה מייצר מחיצה אטומה לאיזור האינטימי של חדר הרחצה. את הארון עוטפת זכוכית מכל כיווניו. כך, יש תחושה שהארון עומד לו מנותק מכל ובכל זאת חלל חדר הרחצה סגור. 

אלמנט מארגן בחדר השינה: מתחיל במערכות האודיו וידאו, בהמשך אחסנה תחתונה וגב מיטה שקוע ולבסוף משטח כיור השירותים.

באיזור הרחצה הוטמעה נישת קוריאן. החלק האטום משמאל נועד למזלף.

נוף גגות תל אביב מלווה את מרפסת הסלון.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon

XS Architecture | Info@Xs-Arch.com

(+972) 77.5456012 | Yehudit 7. Tel-Aviv. Israel
 

Copyright © 2019 Studio XS for compact design & Architects Ofer Rossmann, Rony Avitzour. All rights reserved

השם, הלוגו ומדד הקומפקטיות הינם סימנים מסחריים של סטודיו XS לתכנון קומפקטי ושל אדריכלים עופר רוסמן ורוני אביצור. וכל הזכויות בתמונות, בגרפיקה ובתוכן האתר שייכות להם בלבד