top of page

Apartment X


גמישות ושטח אחסון היו הבקשות העיקריות של בעלי דירת ה 42 מ"ר הממוקמת בטאיפיי בירת טייוואן.

בהתחשב בתוצאה, נראה שהם קיבלו בדיוק את מה שביקשו…

האדריכלים מ KC Design Studio שיפצו את הדירה לגמרי ברוח הקומפקטיות:

הדבר הראשון אליו ניגשו הייתה התקרה הגבוהה. על מנת לנצל את מימד הגובה של החלל, הם תכננו גלריה כקומת בניים שתשמש לשינה בחלקה העליון ולעבודה בחלקה התחתון, ובתרגום ממילון שפת Xs למנדרינית מדוברת >> חפיפה בגובה!

גם הבחירה שלא לקבוע את הגלריה בדיוק במרכז החלל, אלא באופן שהחללים שיתקבלו יהיו מדויקים לאופי השימוש השונה בכל קומה, תואמת לחלוטין את ערך הקומפקטיות.

טוב, נו, זה אובייס… אומרים שועלים עירוניים שכמותכם… אבל מה בנוגע לחללים ארוזים? או איזו מחיצה הגונה?

ביקשתם? קיבלתם - סמוך לגרם המדרגות, בנו האדריכלים כוורת גבוהה שמשמשת למספר פונקציות: מעקה, אלמנט חציצה, וכמובן כעוד מקום אחסון. הם לא הסתפקו רק בזה ועיצבו קיר עם חריצים שמאפשרים לקבוע מדפים היכן שרק נדרש, ולקינוח הוסיפו שולחן אוכל מסתובב שיודע להיארז ולהפוך לחלק ממשטח העבודה במטבח.

אז די ברור שההכרה ביתרונות התכנון הקומפקטי וההבנה שהוא מאפשר גמישות וניצול של החלל באופן מיטבי ומדויק כבר מזמן חוצה יבשות ושפות. השאלה היחידה שנותרה לנו, היא למה הם לא קראו לדירה בשם המתבקש: Apartment Xs? :)

177 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page